Pořiďte si internetové stránky zdarma

Pokud sháníte osobní nebo firemní stránky bez větší investice, tak by pro vás mohly být vhodné stránky provozovány na Open Source, to znamená stránky, 
které jsou nabízeny se všemi funkcemi, jako stránky za několik tisíc korun,ale jsou zcela zdarma.

Jedna z nejznámějších aplikací Open Source je například Joomla. Stránky Joomla nabízí administrační rozhraní pro stránky, kam navíc můžete nainstalovat pluginy a moduly, 
takzvané Exstensions, které naleznete přímo na stránkách Joomla.org. Tyto pluginy mohou být například moduly zobrazující video nebo fotogalerii na stránkách nebo různé RSS feedy, které zobrazují aktuálně nové příspěvky z jiných serverů, pak také reklamní moduly pro vkládání bannerů a mnoho dalších doplňkových funkcí, které mohou tyto moduly zobrazovat.

Na internetu naleznete mnoho kvalitních šablon pro tyto stránky, které jsou zdarma ke stažení nebo si můžete pořídit opravdu kvalitní šablonu s designem za, který by jste u běžné firmy, zabývající se tvorbou internetových stránek, zaplatily i tisíce korun. Tyto již vytvořené šablony se prodávají za cenu v přepočtu na české koruny od 500Kč do 2000Kč. Šablonu pak jen nahrajete přes administraci z vašeho počítače, stejným způsobem, jako když posíláte přílohu dokumentu v emailu.

Šablonu je někdy potřebné ještě upravit podle vašich modulů, které používáte na stránkách. Proto je vhodné vybírat šablonu již podle modulů, které by jste chtěli na stránkách používat, jelikož všechny šablony nepodporují moduly, které můžete mít v administraci nainstalované.

Aby jste mohli stránky používat, budete potřebovat hosting, kde budete stránky provozovat a dále doménové jméno, které si můžete zaregistrovat u jakéhokoliv doménového registrátora, kteří většinou nabízejí také pronájem hostingu. Cena hostingu je již od 120Kč za měsíc a cena registrace domény je od 240Kč za doménu s koncovkou .cz na jeden rok. Pro provoz stránek Joomla budete potřebovat hosting na systému Linux podporující PHP 5.2 a MySQL databázi 4.1.

Jak nainstalovat stránky Joomla na hosting, vám přineseme v dalším příspěvku.

Tady naleznete seznam odkazů na jednotlivé stránky.

Stránky nabízející šablony:

www.templatemonster.com
www.joomlaart.com
www.siteeditor.net

Registrátoři domén a poskytovatelé hostingu:

www.forpsi.com
www.czechia.com
www.domeny.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *